DESPRE NOI

Deo Gloria

        Corul DEO GLORIA a fost înființat în anul 1993 de către Ovidiu Niculaș fiind format la început în mare parte din studenți și absolvenți ai Universităților din Oradea.

        A primit mai multe premii și distincții participând la festivaluri și concursuri din România, cum ar fi: Festivalul corurilor de tineret "AGAPE" - Arad, Festivalul de muzică sacră "Ecouri Transilvane" - Zalău, Festivalul coral "Laudate Dominum" - Bucuresti.

        Corul DEO GLORIA a publicat 12 albume audio și video și a prezentat numeroase concerte vocal-simfonice împreuna cu orchestra DEO GLORIA (G.F. Handel, F. Mendelssohn, F.J. Haydn, Bob Krogstadt, Robert Sterling, Llyod Larson, John Purifoy, Mark Hayes, John Rutter ...), colaborand de asemenea cu diverse alte formații corale și instrumentale.

        Academia ProArt este un departament al Fundației. Aici investim în educația muzicală a  tinerilor și organizăm evenimente culturale în medii laice cu scopul de a promova valoarea.
Ovidiu Niculaș

        Inițiatorul corului DEO GLORIA, dirijor de cor și orchestră de mai bine de 30 de ani, a inițiat și coordonat nenumărate proiecte vocal-simfonice sau camerale, festivale corale și turnee. 
        Cu o viziune specială pentru susținerea muzicii corale, pasionat de imnologie și liturgica congregațională, luptând pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale a investit cu drag pentru o vreme, în tinerii studenți ai Universității Emanuel ca asiste
nt la catedra de dirijat și Ansamblu coral, și într-un mod cu totul special în tinerii care au trecut pragul corului DEO GLORIA în cei 30 de ani de activitate, locul unde, după cum ei înșiși mărturisesc, și-au format nu doar vocea ci și caracterul.
        Filarmonica de stat Oradea este locul unde, de mai bine de 25 de ani, își completează cariera profesională ca artist liric, șef de cor, manager de turnee, solist, consilier artistic.
        După 3 ani de școală de subingineri schimbă radical direcția spre ceea ce reprezintă în mod neîndoielnic ”Chemarea lui” studiind Teologie-Muzică Bisericească, Pedagogie Muzicală, și Stilistică dirijorală.
        In prezent este Artist liric al Filarmonicii de Stat Oradea, dirijorul Corului DEO GLORIA, directorul Fundației DEO GLORIA și al Academiei PROART Oradea.